won’t someone stop this train?

Jeg like ikke å være sint på NSB. Det virker som om NSB har blitt en felles folkefiende, og ting som værforhold, vanskeligheter og strømbrudd er det forventet at de skal takle som superhelter. Jeg tok tog fra og til Hamar i helga og det var egentlig ganske greit. Innlegg kommer senere om oppholder der, må bare legge inn bildene først. Turen tok ca 10timer bort, toget til oslo ble litt forsinket, men det var greit for da slapp jeg å vente på oslo s på toget videre til Hamar. Jeg vil heller vente i et sete inne i varmen en på perongen i kulda.
Fikk lest en del, ble ferdig med Wuthering Heights men skulle ha hatt med meg Et Dukkehjem også, kunne nok ha lest en del av den på turen, det ble en del dødtid.
Det interessante skjedde på veg hjem. Det var såvidt jeg rakk toget Hamar – Oslo, men hadde litt ventetid på Oslo S. Dette var jeg forberedt på så jeg kjøpte meg en dobbel latte og leste om kjønnsroller i kristendom og islam, religionsoppgave…
Etter hvert ble det klart at toget til Stavanger ble forsinket forde de skulle koble sammen to separate togsett. Det ene skulle bare til Kristiansand, mens det andre skulle videre. Dette førte til at jeg til sammen ventet 3timer på Oslo S, men heldigvis var både Accessorize og Vita åpne selv om det var søndg 🙂
Togturen var relativt kjedelig helt til Kristiansand. Der kom det på en god del mennesker, blant annet en kar som satte deg med meg. Jeg hadde tengt litt på at det alltid er så gøy å snakke med randoms på toget/bussen og tok initiativ ved å tilby ham en Salt Sild. Tilbake litt senere fikk jeg tilbud om snus, takket selvsagt nei, men det startet en samtale. Først bare overfladisk og standard greier, men jeg fortalte at jeg skulle på bibelskole og han spurte litt om dette. Det førte etter hvert til en samtale/diskusjon om Kristendom og Kirken i Norge. Det fantastiske med samtalen var at den ikke var planlagt og ingen hadde forberedt argumentene, vi tengte bare høyt. Jeg opplyste ham om hvordan ting var og noen av mine tanker om grunnene til hvorfor ting er som de er i det kristne og kirkelige Norge i dag. Jeg lurer på om jeg kan snike meg til å si at jeg «vant», selv om dette ikke var en diskusjon en kunne vinne eller tape. Men jeg gav ham innsyn og en større forståelse, noe som var win i seg selv.
Beste togturen fra Kristiansand, selv om jeg drakk kaffi kl.24 og ikke fikk mer en 5timer søvn i natt…

One thought on “won’t someone stop this train?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s