En helg i Hønefoss og noen tanker om tankelesing

Egentlig var det kjæresten sin tur til å komme til meg denne helgen, men siden han nettop kom tilbake til FHS fra ferien, tenkte jeg det kunne være koseligere om jeg tok turen til Hønefoss. Det var kjempekoselig å komme dit igjen folk var vennlige og husket meg igjen, det er gøy når jeg kan føles som en naturlig del av gjengen. På fredagen var det et utested som hadde standup med fire komikere som hadde hvert sitt «opplegg». Det var god stemning og veldig mye bra humor, nesten hele skolen var der så lokalet var fullt. På lørdagen fikk jeg lest litt mens de andre hadde et seminar, før vi levde et typisk FHSliv der en bare spiser og er sosial. Det var trist, men forventet, å høre at flere avstandsforhold hadde tatt slutt i løpet av ferien, så veldig mange var glade for at jeg og kjæresten fortsatt var sammen. Vi har jo allerede hatt et år med trening men det betyr ikke at det ikke krever arbeid å holde et forhold gående på avstand. Senere på lørdagen ble det pizza før vi tok byen med storm og storkoste oss. Vi danset, lo, drakk øl og spiste kebab og alle var i godt humør. Hele søndagen ble tilbrakt i nattas eller koseklær med dyne, godteri og Xbox sammen med gode gutter. Jeg liker når gutter spiller guttepsill og tar flatt av og blir superglade og supersinte og bare er guttete, det er sån det skal være.
Nå er jeg tilbake i leiligheten i Oslo og tenker egentlig at jeg godt bare kan bo her resten av min studietid, jeg liker denne plassen og gidder ikke måtte flytte sengen min, det er stress.

Kommunikasjon er en fin ting, serlig i forhold. Jeg husker en gang mamma var frustrert på pappa, og han bare sa rett ut: «Men du må jo si meg hva som er galt, fortell meg hva du tenker, jeg er da ingen tankeleser!» Der er så sant. Ofte tror vi jenter at gutter bare skal forstå alt vi tenker, såklart skal de skjønne vår reaksjon på ting, uten at vi sier det, men det er jo bare helt idiotisk å tenke at de skal forstå alt.
Det er fint å snakke med Hanne som forteller at hun bare må forklare kjæresten alt; «når jeg sier sån, betyr det at…» «når du gjorde det tenkte jeg at…» osv. Det er sån det må gjøres, gutter kan ikke forstå hvordan en jente reagerer i en gitt situasjon om hun ikke sier det til ham eller viser det. Og selv om en kanskje har hatt tidligere forhold, trenger ikke reaksjonen til den nåværende kjæresten å være lik den forriges. Så er det jo litt slik andre veien også, vi jenter kan heller ikke alltid forstå hva gutter tenker og føler, og mange av dem har nok litt problemer med å formulere det, men det er fint når alt blir sagt og en kan være erlige. Da forstår en hverandre bedre.

Jepp, det var samlivstipset for i dag…

Jeg tok selvsagt med meg kamera til Hønefoss, men det ble liggende pent i veska på rommet, ingen bilder denne gangen heller.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s