Sjokoladekjeks

På søndag får jeg besøk av tante og onkel med 3 søskenbarn, de kommer for å drikke søndagskaffe, og da må jeg såklart lage noe å spise til kaffien. Planen min er at jeg lager sjokoladekjeks i dag (check!) og så baker jeg noen boller på søndag før de kommer, så er de ferske og rett fra ovnen, det er best.

Så her er oppskriften på enormt gode kjeks! (Måtte prøvesmakes såklart)

Du trenger:
115 g smør
115 g sukker
1 egg
100 g havregryn
1 ss melk
1 ts vaniljeessens (jeg brukte 1/2ts vanlijesukker, men en kan sikkert sløyfe dette helt)
125 g hvetemel
1 ss kakao
1/2 ts bakepulver
175 g mørk sjokolade
175 g lys sjokolade

Stekes midt i ovnen 15min på 180*C

Ha smør og sukker i en bolle og rør til det blir ca jevnt (luftig), før du rører inn egget. Tilsett havregryn, melk og vaniljeessens og bland godt sammen. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver i røren og bland godt. Til slutt tilsetter du sjokoladen som må hakkes i biter. Her kan det være lurt å dele vanlige sjokoladeruter i to, det er passe størrelse. Det ser kanskje ut som at bitene er for store når du blander dem i røren, men da blir de markerte i kjeksen uten å smelte inn i røren og forsvinne, og det blir perfekt når de er stekt. Husk at dette skal være som chocolate chip cookies!

Smør to stekeplater og bruk en teskje til å fordele røren, ha litt mellomrom mellom hver kjeks så de ikke blir siamesiske. Det er ikke viktig hvordan de ser ut, perfeksjon ser ikke hjemmelaget ut.
Stekes i 15 min mens du tar oppvasken. Etter steking må de stå 2 min på platen for å kjølne litt, derretter settes de på rist for å kjølne helt mens du lakker neglene. Når neglelakken er tørket fint, legger du kjeksene i en superfin vintage kakeboks.
Serveres så på et fint fat med kaffe til. De er gode avkjølt, men ekstra gode når de fortsatt er varme, da renner jokoladebitene litt, mmm…

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s