Sarah Bernard

Dette har nå blitt julefavoritten i vårt hus, men de kan selvsagt også serveres i selskap og ved andre anledninger. Det tar 3 dager å lage dem, så en må beregne god tid, men det er så verdt det!

Du trenger:
250g mandler
200g melis
2 eggehviter
3dl kremfløte
100g kokesjokolade
100g smør
75g melis
2ts kaffepulver
2 eggeplommer
6ss delfiafett
300g kokesjokolade

Dag 1:
Skåld mandlene. Dette gjøres ved å koke opp vann, ha i mandlene og ta kjelen til side, for så å tilsette kaldt vann. La det stå en liten stund før du lett kan ta av skallet. La mandlene tørke helt og kvern dem.julen2012 008julen2012 011Bland dette med 200g melis før du pisker 2 eggehviter stive og mikser alt sammen til en deig. Eggeplommene som skilles ut kan du ta vare på til neste dag. Rull ut små kuler av deigen og trykk dem flate på et stekebrett, ca som en 20kr i diameter. Stek på 200’c i 8-10 min til de er gyldne og sett til avkjøling.

julen2012 014julen2012 018julen2012 026julen2012 031Legg kjeksene i en kakeboks når de er helt kalde og spar dem til neste dag. Kok opp 3dl kremfløte og rør inn 100g kokesjokolade samtidig. La det kjølne på benken og sett i kjøleskapet til neste dag.

Dag 2:
Rør sammen 100g smør, 75g melis og 2 ts kaffepulver luftig og hvitt. Kaffepulveret vil selvsagt lage små svarte prikker i miksen, men det går bra. Til slutt blandet du inn 2 eggeplommer i smørkremen.
julen2012 038Pisk sjokoladefløten fra dagen før, til det blir sjokoladekrem. Vend veldig forsiktig smørkremen sammen med sjokoladekremen. Om du ikke er forsiktig nok vil kremene begynne å skille seg, dette er ikke krise, det blir bare ikke like pent.
julen2012 040julen2012 047Ha kremblandingen i en kremsprøyte og sprøyt på en «dash» på hver kjeks. Ikke vær redd for å lage den stor! Legg så kjeksene på et brett og sett dem i fryseboksen til neste dag.
julen2012 050Dag 3:
Smelt 6ss delfiafett på svak varme. Ta kjelen av platen og rør inn 300g kokesjokolade. Hell dette over i en høy kopp/litermål eller lignende og dypp de kalde kakene i sjokoladesausen. Kakene settes i fryseboksen enda noen timer til sjokoladen er helt stiv, så kan de oppbevares lagvis i en kakeboks i fryseboksen.
julen2012 054Ta dem opp fra fryseboksen 5 min før servering, blir de stående for lenge i romtemperatur så smelter alt det gode bort, men ikke bekymre deg for det, de er spist opp lenge før den tid!
julen2012 117

Advertisements

One thought on “Sarah Bernard

  1. Tilbakeping: Julen 2014 | Studenterlivet

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s