fordypning, utveksling, master og sånt

Jeg har lenge tenkt at jeg ville ta utveksling i studiene mine. Først tenkte jeg et år, så ble det et semester. Nå er jeg usikker på om det blir noe i det hele, i alle fall i bachelorgraden. Jeg må tenke på hvilken master jeg vil inn på og hvilke krav de stiller der. Ikke bare hvilke fag jeg må ta, men også karakterer. Om jeg reiser til utlandet er semester er det en viss sjanse for at jeg må forbedre noen karakterer for å komme inn på masteren jeg vil ta, er det verdt det? Eller børe jeg ta sjansen, nå som den er her? I tillegg går det an å ta utveksling gjennom masterprogrammet, der det ikke stilles krav til hvilke spesifikke fag jeg tar, skal jeg heller gjøre det?
Og så tenker jeg litt på om jeg vil ta en år mellom master og bachelor, jobbe og reise, skal jeg heller satse på det?

Det er så vanskelig når jeg har så mange valg, samtidig som at et valg kan utelukke en mulighet. Jeg er redd for å velge feil, angre, ikke klare det jeg har satt meg fore, «tape», det er jeg ikke noe flink til.

Hva får jeg og hva må jeg «gi opp» ved å ta et semester i utlandet? Går det opp i opp? Veier noe tyngre enn noe annet?

Heldigvis må jeg ikke bestemme meg enda, men jeg er glad jeg begynte å sjekke dette tidlig. Det er mye som må klares opp i, det er krav til alt, men alle krav er ikke like, jeg må velge rett.

madagaskar julen 2011 105 madagaskar julen 2011 087Jeg har enormt lyst til å reise tilbake til Madagaskar. Bare for 1 år, ikke på livstid. Kanskje mellom bachelor og master? Kanskje etterpå? Kanskje Gud har andre planer.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s