Høsten kommer med fine skåler

Jeg liker godt høsten, den kan være koselig og lun, men den kan også være våt og kald, det liker jeg ikke. Hanne derimot, elsker høsten! Vi resonemerte oss frem til at høst er koselig og sommer er gøy, men hun liker koselig bedre enn gøy, og hun gjør alt hun kan for å skape perfekt høststemning i leiligheten. Så langt har hun lykkes: På mandag kom jeg tilbake fra Hønefoss og ble tatt imot med Fårikål og koselig besøk. I går kom jeg også hjem litt sent, det var allerede mørkt ute, men masse koselige levende lys inne, herlig pai, sjokoladebiter og TV i sofaen med samboerne mine, kjempekoselig!
Så langt klarer jeg ikke å vurdere været og kulden, og kler meg alltid enten for mye eller for lite, men har alltid paraplyen i veska, i tilfelle. Jeg gruer meg til det blir enda kaldere med snø og regn, men jeg har planlagt å ta med meg vinterjakka når jeg er hjemme neste helg, den er etterlengtet.
Jeg har enda ikke helt fått en hverdag her i Oslo, ting flyter enda litt, og alt er veldig avhengig av hva jeg gidder eller velger å gjøre. Jeg har fått fra en hverdag der en må gå på skolen til en gitt tid hver dag uansett, til å kunne gjøre nesten hva jeg vil helt frem til jeg må stille opp på eksamen. Jeg prøver å være flink til å stå opp tidlig hver dag og lese på skolen, og så langt har det gått veldig bra, men helgene er også veldig forskjellige, ingenting er helt på plass enda.
På toget hjem fra Hønefoss måtte jeg instille meg på hva jeg skulle til, jeg måtte instille meg på at jeg skulle tilbake til det som er «normalt». Jeg hadde aldri egentlig tenkt på at jeg måtte omstille meg og venne meg til ting på en slik måte, men det er stilig å se hvordan jeg takler disse tingene, og venner med til en ny tilværelse. Jeg henger nok enda litt igjen i folkehøyskolelivet, men litt etter litt blir jeg mer og mer vant til livet mitt her i Oslo. Og så er det jo fint å kunne rømme avgårde til Hønefoss og kjørlighet, pådekket bord, ferdigtraktet kaffi, film hele døgnet og masse masse folk.
Og så er det fint å kunne komme hjem litt også. Det gleder jeg meg masse til, det blir fint å møte søster før hun reiser til Madagaskar, jeg får litt tid med kjæresten som er hjemme på ferie og jeg får være med foreldrene mine og spise god frokost med mange påleggsvalg og drikke kaffi i sofaen etter middag, fint.


Jeg følger ikke helt med i timen og ser på fine blogger om fine ting. Favoritten er hjertesmil.blogg.no, sjekk dent ut! Helt siden jeg begynte på Kitch’n for 3 år siden, har jeg hatt lyst på de små, frostede mariskålene til iittala. De skal stå på bryllupsønskelisten min, så skal jeg servere sjokolademousse med bringebær eller is til gjestene mine i de fine skålene. Nå ser jeg jo at de er på tilbud på Kitch’n også, akk den tunge tilværelsen som fattig student. (Bilder fra Kitchn.no)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s